Anadolu Üniversitesi
Rektörlüğünden:
Türk Patent Enstitüsü
Başkanlığından:
İstanbul Medeniyet
Üniversitesi Rektörlüğünden:
Adana Bilim ve Teknoloji
Üniversitesi Rektörlüğünden:
Anadolu
Üniversitesi Rektörlüğünden:
İHALELERE KATILMAKTAN YASAKLAMA KARARI İPTAL İLANI
İhale Kayıt Numarası : 2015/68082
1 - İdarenin
a) Adresi : Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Yunusemre Kampüsü 26470 TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR
b) Telefon ve Faks Numarası : 2223206858 - 2223206858
c) Elektronik Posta Adresi : idaridb@anadolu.edu.tr
2 -Yasaklama Kararı Veren Kurum : Milli Eğitim
Bakanlığı
3 - Yasaklama Kararı Verilen Tüzel Kişi : Sümerpak Tem. Hizm. A.Ş. & Saytem Sağlık Hizm. Otomasyon Gıda Tem. Nakliye San. Tic. Ltd. Şti. Ortak
Girişimi
a) Adresi : İstoç Ticaret
Merkezi 40. Ada No: 19/2 Bağcılar/İSTANBUL Emniyet Evleri Mah. Taşkent Sok.
Mesut Apt. No: 5 D: 1 4. Levent/İSTANBUL
Yasaklama İptal Kararı : 25.11.2016 tarih ve 29899 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı
Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün
30.11.2016 tarih ve E.13493402 sayılı yazısı ile iptal
edilmiştir.
10656/1-1
Türk
Patent Enstitüsü Başkanlığından:
555 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME GEREĞİ
COĞRAFİ İŞARETLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN TESCİL TALEBİ İLANI
Aşağıda başvuru tarihi, başvuru
numarası, başvuru sahibi, çeşidi ve teknik özellikleri belirtilen coğrafi
işaret tescil başvurusu, 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında
Kanun Hükmünde Kararname kapsamında “Başvurunun Resmi Gazetede ilan tarihinden
itibaren altı ay içinde ilgili herkes 3, 5, 7 ve 8 nci
maddelerdeki hükümlere uygunluk açısından tescil talebinin geçersizliğine
ilişkin Enstitü nezdinde itirazlarda bulunur.” hükmüne amir olan Kararnamenin
11 nci maddesinin 1 nci
fıkrasına uygun olarak ilan edilmektedir.
COĞRAFİ İŞARETLER
Başvuru Tarihi : 21.02.2014
Başvuru No : C2014/008
Başvuru Sahibi : Birecik Belediye Başkanlığı
Başvuru Sahibinin Adresi : Meydan Mah. Adnan Menderes
Bulvarı No: 30 Birecik ŞANLIURFA
Coğrafi İşaretin Adı : Birecik Patlıcanı
Ürünün Adı : Patlıcan
Coğrafi İşaretin Türü : Menşe Adı
Coğrafi Sınırı : Şanlıurfa İli Birecik İlçesi
Kullanım Biçimi : Etiketleme
Etiket Kullanımı:
Üretici üretim miktarı kadar “Birecik Patlıcanı” yazılı
ve yukarıda görseli bulunan etiketleri Denetim Kurulu veya Denetim Kurulunun
görevlendireceği birimlerden temin ederek ürünün üzerinde kullanılacaktır.
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
Birecik Patlıcanı; Türkiye’de yetişen diğer yerli
patlıcan çeşitlerinden farklı morfolojik özelliklere ve tada sahip tarım
ürünüdür. Meyve et rengi beyazımsı olup çekirdeklilik çok azdır, meyve eti
yumuşaktır. Yıllardır, bölgede tek çeşit olarak yetiştiriciliği yapılan Birecik
patlıcanı, saflaşma göstermiş ve homojenlik göstererek köy çeşidi olma
özelliğini de kazanmıştır.
Ticari hasatta meyve kabuğu düz ve rengi orta derecede
mor renklidir. Meyve et rengi beyazımsı olup çekirdeklilik çok azdır, meyve eti
yumuşaktır. Bu özelliğinden dolayı patlıcan kebabında ve diğer patlıcan
yemeklerinde tercih edilmektedir. Birecik ilçesinin kenarından akan Fırat
nehrine yakın alanlarda oluşan tarım arazilerinde yoğun olarak patlıcan üretimi
yapılmaktadır. Fırat nehrinin kenarında olması nedeniyle Birecik mikro klima
iklim özelliğindedir. Bu mikro klima iklim özelliği Birecik bölgesinde daha
erkenci sebze yetiştiriciliğini mümkün kılmaktadır. Ayrıca, bitki deseninde ve
yetiştirme şeklinde komşu ilçe ve kasabalardan farklılıklar göstermektedir.
Birecik Patlıcanı, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde,
ilçenin güney kısmında yer alan, özellikle Mezra Mahallesi başta olmak üzere,
Fırat Nehri boyunca uzanan tarım arazilerinde yetiştirilmektedir. Birecik
patlıcanı uzun yıllardır bölge halkı tarafından, bölgenin tarım alanları ile
evlerin yanındaki bahçelerde yetiştirilmekte ve bölge halkının geçim kaynağını
oluşturmaktadır.
Bitkisel Özellikleri:
Fidede antosiyanin
renklenmesi çok az olup, hafiftir. Bitki dik ve tam gelişme
döneminde uzun boylu olup, yerden yüksekliği 110-140 cm, gövde ve dallar hafif
tüylü, gövde ve dallarda antosiyanin renklenmesi mevcut,
boğum arası uzunluğu 7-10 cm arasında değişmekte, yaprakları uzun olup,
uzunluğu 25-30 cm arasında değişmekte, yaprak kenar şekli dalgalı, yaprak
yüzeyinde kabarcıklanma ve dikenlilik
olmayıp, yeşil renkli, çiçek eflatun renkli orta boyuttadır.
Meyve Özellikleri:
Meyve genellikle silindirik şekillidir. Uzunluğu 25-30
cm arasında değişmekte olup, eğrilik yok veya çok hafif düzeydedir; çapı 5-6 cm
arasında değişmekte, ticari hasatta meyve kabuğu düz ve orta derece parlak olup
orta mor renklidir. Damarlılık yoktur; dişi çiçek izi
yoktur; meyve uç şekli sivri; çanak yaprağının altında antosiyanin
renklenmesi yok veya hafif bulunmaktadır. Büyük çanak yaprağa sahip olup dikenlilik azdır; meyve et rengi beyazımsı ve çekirdeklilik
çok azdır; fizyolojik olumda yani tohum bağlama döneminde meyve kabuk rengi
sarı olmaktadır.
Toprak Özelliği:
1 - Toprak bünyesi ve suya doygunluk:
Birecik topraklarında yapılan suya doygunluk analizine
göre 100 gr. toprak için 90 ml. su harcanmış ve bünye ile ilişkilendirilince
killi bünye sınıfına girdiği görülmüştür.
2 - Toplam tuz (EC):
Birecik topraklarında bulunan toplam tuz EC: 0.64 dS/m olarak tespit edilmiştir. Tuzluluk oranı, EC: 0-2 dS/m arasında olduğundan tuzsuz sınıfında yer almaktadır.
3 - Suya doymuş toprak pH:
Birecik topraklarında; toprak reaksiyonu (pH) 7.73 olarak tespit edilmiş olup, çok hafif alkali
özellik göstermektedir.
4 - Kireç miktarı (%):
Birecik topraklarında kireç miktarı % 19 olarak tespit
edilmiş olup, fazla kireçli toprak sınıfında yer almaktadır.
5 - Organik madde miktarı (%):
Birecik topraklarında organik madde miktarı % 1.60
olarak tespit edilmiş olup, orta düzeyde organik madde özelliği göstermektedir.
6 - Fosfor ve Potasyum miktarı (mg/kg):
Birecik topraklarında mg/kg cinsinden; kullanılabilir P2O5
(16.83 mg/kg)’un yeterli miktarda olduğu tespit edilmiştir; yine mg/kg
cinsinden K2O içeriği 230 olarak tespit edilmiş ve ülke
topraklarında ender görülen yeterli potasyum gurubu içerisinde yer almaktadır.
7 - Bazı mikro elementler:
Alınabilir demir (Fe), bakır (Cu), çinko (Zn), mangan (Mn) Birecik topraklarında ppm
cinsinden demir içeriği, 8.95 olarak tespit edilmiş ve yeterli sınıfındadır.
Bakır: ppm cinsinden bakır içeriği, 1.59 olarak
tespit edilmiş ve yeterli sınıfındadır. Çinko: ppm
cinsinden içeriği 0.33 olarak tespit edilmiştir. Mangan: ppm
cinsinden içeriği, 1.82 olarak tespit edilmiştir.
Sulama suyunun özelliği;
Bitki yetiştiriciliğinde kullanılan sulama suyunun pH’sı (7.83) çok hafif alkali ve tuz oranı biraz yüksek
(0.938 dS/m) olduğundan, suyun kalitesi 2. sınıftır.
İklim Özellikleri:
Birecik İlçesinin enlemi 37,2, boylamı 37,58 yüksekliği
ise 350 metredir.
İklim parametreleri ve son 41 yıllık (1970-2011)
ortalama değerleri aşağıda görülmektedir.
1-a - Ortalama basınç (hPa): 970.4
b - Maksimum basınç (hPa):
991.6
c - Minimum basınç (hPa): 947
2 - Patlıcan üretiminin yapıldığı bölgenin Nisan,
Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarına ait sıcaklık değerleri:
a - 07 Lokal Ortalama Sıcaklık (°C ): 18.6
b - 14 Lokal Ortalama Sıcaklık (°C ): 33.1
c - 21 Lokal Ortalama Sıcaklık (°C ): 25.1
3 - Nem ortalamaları:
a - 07 Lokal Ortalama Maksimum Nispi nem (%): 76.8
b - 14 Lokal Ortalama Minimum Nispi nem (%): 37.2
c - 21 Lokal Ortalama Nispi nem (%): 57.2
d - Ortalama buhar basıncı hPa:
11.7
4 - Patlıcan üretim sezonunda altı aylık kapalı gün
sayısı, ortalama 1 gün olarak saptanmıştır.
5 - 41 yıllık yağış ortalaması 355.4
mm, olarak tespit edilmiştir.
6 - Patlıcan üretiminde optimal
toprak derinliği olan 20 cm toprak sıcaklığı ortalaması, üretim sezonu olan
aylara ait veriler şu şekilde oluşmuştur:
Nisan 17.8 °C, Mayıs 24.2 °C,
Haziran 30.2 °C, Temmuz 33.7 °C, Ağustos 33.6 °C, Eylül 29.4 °C.
7 - Ortalama global güneşlenme
şiddeti yıllık ortalaması (cal+cm2) 372,5 olarak belirlenmiştir.
Patlıcan üretiminde tarla hazırlığı:
İlkbaharda fide dikimi yapılacak alan, sonbahar dönemi
sonunda, tarladan ürün kalktıktan sonra, ilk sürüm olarak, 25-30 cm derinlikte
sürülmektedir. Daha sonra, yaklaşık dekara 3-5 ton yanmış çiftlik gübresi
toprağa karıştırılmaktadır. İlkbaharda, Nisan ayının ilk haftasında fide
dikiminden önce, dikim yapılacak alan, 15-20 cm derinlikte ikinci sürüm
yapılırken tarlaya 150 Kg DAP taban gübresi verilerek toprağa
karıştırılmaktadır.
Üretim Metodu:
Fide yetiştiriciliği:
Patlıcan tohumları, sobayla ısıtılan alçak tünel
altında hazırlanan fide yetiştirme yerlerine; m2 ye 3-5 gram gelecek
şekilde serpme olarak Ocak ve Şubat aylarında ekilmektedir. Ekimden sonra,
dikim zamanı olan 4-5 yapraklı döneme kadar, fidelikte sulama, çapalama,
gübreleme ve gerektiğinde ilaçlama yapılarak fidelerin yetiştiriciliği
yapılmaktadır.
Fidelerin tarlaya dikimi ve bitkilerin yetiştiriciliği:
Fidelikte gelişen ve dikim aşamasına gelen fideler,
fidelikten sökülerek, Nisan veya Mayıs ayının ilk haftalarında hazırlanan tarlaya,
sıra üzeri 40-50 cm ve sıra arası 80 cm mesafelerde dikilmektedir. Bitkiler 20
cm ya da 6-8 yapraklı olduğunda, ilk çapa uygulanmaktadır. Sulama dikimden
sonra düzenli bir şekilde haftada bir olarak karıklar arasında salma sulama
şeklinde yapılmaktadır. Üst gübreleme birinci sulama ile başlamakta olup mikro
element değerlerine göre gübre uygulaması yapılmaktadır. Ürünün ilk hasadı 25
Temmuzda başlamakta, iklim ve ürünün durumuna göre 7-10 günde bir hasat
yapılmaktadır. Bitkilerde patlıcan meyvelerinin hasadı iklim koşullarının uygun
olması nedeniyle, Ekim ayının sonuna kadar devam etmektedir. Toplamda; dekardan
4-6 ton ürün alınmaktadır. Hastalık ve zararlılar için Gıda Tarım ve
Hayvancılık Bakanlığının zirai ilaç uygulama teknik talimatları doğrultusunda
teknik eleman denetiminde en asgari düzeyde uygulama yapılmaktadır.
Denetleme:
Birecik Patlıcanı ile yapılacak üretimlerin uygunluk
kontrolleri Birecik Belediye Başkanlığı koordinasyonunda patlıcan konusunda
uzman en az üç kişiden oluşan bir komisyon tarafından yapılacaktır. Komisyon
denetimlerini ihtiyaç duyduğu zamanlarda ve/veya şikâyet halinde her zaman
yapar.
Denetleme Komisyonu:
Birecik Belediye Başkanlığının koordinatörlüğünde;
Birecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden bir uzman, Harran
Üniversitesi Ziraat Fakültesinden bir uzman, İlçe Sağlık Grup Başkanlığından
bir uzman, Birecik Ziraat Odasından bir uzman, Birecik Hal Komisyonunda bulunan
bir uzman ile üreticilerden iki uzmanın katılımıyla üst kurul oluşturulur.
Komisyonun Toplanma ve Denetleme Şartları:
Komisyon, her yıl hasat döneminde bir defa toplanır ve
Coğrafi işarete konu bölgelerden bilimsel yöntemler ile numune toplayarak test
ve gözlemlerini rapor haline getirir. Komisyonun toplanması için Birecik
Belediye Başkanlığı denetleme komisyonunca uzman vermeyi taahhüt eden
kuruluşlara en az bir hafta önceden resmi yazıyla çağrı yapar.
Komisyonun Acil Toplanması:
“Birecik Patlıcanı” Coğrafi işaret kriterlerine uymayan
ürünlerde Birecik Patlıcanı ibaresi olması ve bunun şikayet
ile ilgili birimlere bildirilmesi halinde Birecik Belediye Başkanlığı Denetleme
Komisyonuna uzman vermeyi taahhüt eden kuruluşlara “Acil” başlıklı yazı
gönderilerek Denetleme Komisyonunun acil olarak toplanması sağlanır. Denetleme
sonuçları komisyon tarafından rapor haline getirilerek Birecik Belediye
Başkanlığına bildirilir ve sonraki işlemler de bu kurum tarafından yürütülür.
Denetim Kriteri:
a) Fidelerin tarlaya dikiminde üretim metodunda
belirtilen sıra üzeri ve sıra arası mesafelere göre dikim yapılması sağlanacaktır.
b) Birecik Patlıcanının saflığının devamı için üretim
alanı içinde sadece Birecik Patlıcanı tohumu, fidesi veya bitkisinin
yetiştirilmesi sağlanacaktır.
c) Ürünün bitkisel özellikleri yukarıda açıklanan
bilgiler kapsamında kontrolleri yapılacaktır.
d) Meyve vermiş ürünün fiziksel özellikleri yukarıda
açıklanan bilgiler kapsamında kontrolleri yapılacaktır.
e) Gübre kullanımının takibi yapılacaktır.
Komisyon bu kriterler ile
birlikte hangi yöntemin kullanılacağını kendisi belirler.
10606/1-1
Adana
Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden:
AKADEMİK PERSONEL ALINACAKTIR
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547
sayılı Yükseköğretim Kanununun 26., 25. ve 23. maddesi
ile bu Kanuna dayanılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca yayınlanan
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca asgari şartlara
haiz Öğretim Üyeleri (Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına)
alınacaktır.
Başvuru Şartları:
• Profesör kadroları için,
başvurdukları birim ve bölümü belirten dilekçe, ekinde özgeçmiş, fotokopileri
noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora,
doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı (belgelerin asılları ile birlikte gelindiğinde,
fotokopilerinin onayları yapılabilecektir), bilimsel çalışma ve yayınlarını
kapsayan yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6
(altı) takım dosya ile Personel Daire Başkanlığına başvuruda bulunulması
gerekmektedir.
• Doçent kadroları için,
başvurdukları birim ve bölümü belirten dilekçe, ekinde özgeçmiş, fotokopileri
noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora,
uzmanlık belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı (belgelerin asılları ile
birlikte gelindiğinde, fotokopilerinin onayları yapılabilecektir), bilimsel
çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve
yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosya ile Personel Daire Başkanlığına
başvuruda bulunulması gerekmektedir.
• Yardımcı Doçent kadroları için,
başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dallarını belirten dilekçe, ekinde
özgeçmiş, fotokopileri noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek
lisans, doktora diplomaları, yabancı dil belgesi, nüfus cüzdanı (belgelerin
asılları ile birlikte gelindiğinde, fotokopilerinin onayları yapılabilecektir),
bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte bilimsel
çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosya ile ilan edilen birimlere
başvuruda bulunulması gerekmektedir.
• Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartları
taşımaları gerekmektedir.
• Yabancı ülkelerden alınan diplomaların onaylı denklik
belgesi sunulmalıdır.
• Erkek adayların onaylı askerlik durum belgelerini
sunmaları gerekmektedir.
• Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce
çalışıp ayrılmış olsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı, ayrıntılı
hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.
• Yardımcı Doçent adayları için 2547 Sayılı Kanunun 23.
maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemize başvuru
belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.
Yabancı dil sınavının yeri ve tarihi ilgili birimlerce bildirilecektir
Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup,
adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvurabilirler. Birden fazla
kadroya başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
Son başvuru süresi ilanın yayın tarihi itibariyle onbeş (15) gün olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul
edilmeyecektir. Adaylar başvuru dilekçesini web adresinden
http://www.adanabtu.edu.tr alarak başvuracaklardır. Belirtilen koşulları
taşımayan ve süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
Duyurulur.
Rektörlük: 0322 455 00 00
Birimi |
Bölümü/Anabilim Dalı |
Kadro Unvanı |
Kadro Derecesi |
Kadro Sayısı |
Niteliği |
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi |
Psikoloji
Bölümü |
Yardımcı
Doçent |
3 |
1 |
Adli Bilimler ve
bağımlılık konularında çalışmalar yapmış olmak |
İşletme Fakültesi |
İşletme
Bölümü |
Doçent |
1 |
1 |
Yönetim ve strateji, iş doyumu ve
örgütsel adalet konularında çalışmalar yapmış olmak |
İşletme Bölümü |
Yardımcı
Doçent |
3 |
1 |
Bağımsız denetim konusunda çalışmalar
yapmış olmak |
|
Yönetim Bilişim
Sistemleri Bölümü |
Profesör |
1 |
1 |
Yönetim ve strateji, stratejik
işbirliği ve stratejik yenilik konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Yönetim Bilişim
Sistemleri Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
İşletme yönetimi, kurumsal değerler ve
etik konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Güzel
Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi |
Mimarlık
Bölümü |
Yardımcı
Doçent |
3 |
1 |
Bina bilgisi konusunda çalışmalar
yapmış olmak |
Mühendislik ve
Doğa Bilimleri Fakültesi |
Bilgisayar
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak, Veri
Madenciliği, Web Madenciliği ve Metin Madenciliği konularında çalışmalar
yapmış olmak |
Bilgisayar
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak, İşletim
Sistemleri ve Sistem Programlama konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Bilgisayar
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak, sezgisel,
meta-sezgisel algoritmalar konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Enerji Sistemleri
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Akışkanlar mekaniği ve termodinamik
konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Enerji Sistemleri
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Elektrik Mühendisliği Bölümü veya
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak, güneş enerjisi
konusunda çalışmalar yapmış olmak |
|
Malzeme
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Polimerizasyon, mikro ve nano partikül üretimi ve karakterizasyonu
konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Malzeme
Mühendisliği Bölümü |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Otomotiv ve havacılık kompozitleri konularında çalışmalar yapmış olmak |
|
Turizm Fakültesi |
Turizm
İşletmeciliği |
Yardımcı Doçent |
3 |
1 |
Gastronomi turizmi
konusunda çalışmalar yapmış olmak |
10653/1-1