Türkiye
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları
Birliğinden:
Türk Patent
Enstitüsü Başkanlığından:
Kültür ve
Turizm Bakanlığından:
Türkiye
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:
TÜRMOB DİSİPLİN KURULU KARARLARI
1 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Erhan YÜZBAŞIOĞLU’na
Oda Disiplin Kurulu’nun 30.03.2015 gün ve 740-888 sayılı kararı ile “6 Ay
Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma” cezası verilmiş, süresinde itiraz
edilmeyen ceza kendiliğinden kesinleşmiştir. Cezanın uygulanmasına 03.10.2015
tarihinde başlanmış olup, ceza 03.04.2016 tarihinde son bulacaktır.
2 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
üyesi Serbest Muhasebeci Hülya GİRGİN’e Oda Disiplin
Kurulu’nun 30.03.2015 gün ve 714-812 sayılı kararı ile “6 Ay Geçici Olarak
Mesleki Faaliyetten Alıkoyma” cezası verilmiş, süresinde itiraz edilmeyen ceza
kendiliğinden kesinleşmiştir. Cezanın uygulanmasına 03.10.2015 tarihinde
başlanmış olup, ceza 03.04.2016 tarihinde son bulacaktır.
3 - Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
üyesi Serbest Muhasebeci Ali Fatih ÜMEKKAN’a Oda
Disiplin Kurulu’nun 14.04.2015 gün, 019 sayılı ve 26.05.2015 gün ve 021 sayılı
kararları ile iki ayrı “Meslekten Çıkarma” cezası verilmiş, süresinde itiraz
edilmeyen cezalar kendiliğinden kesinleşmiştir. Cezaların uygulanmasına
03.11.2015 tarihinde başlanmıştır.
4 - Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası üyesi Yeminli
Mali Müşavir Mehmet Atilla ÇABUK’a sekiz ayrı “12 Ay
Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma” cezaları verilmiştir. Cezaların
uygulanmasına 15.11.2015 tarihinde balanmış olup, 22.11.2023 tarihinde son
bulacaktır.
5 - Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
üyesi Serbest Muhasebeci Yılmaz ÇINAR’a Oda Disiplin
Kurulu’nun 27.05.2015 gün, 21-94-06 ve 22-94-05 sayılı kararları ile iki ayrı
“Meslekten Çıkarma” cezası verilmiş, süresinde itiraz edilmeyen cezalar
kendiliğinden kesinleşmiştir. Cezaların uygulanmasına 17.10.2015 tarihinde
başlanmıştır.
6 - Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kamil GÖKDEMİR’e
Oda Disiplin Kurulu’nun 05.06.2015 gün, 250 sayılı kararı “Meslekten Çıkarma”
cezası verilmiş, süresinde itiraz edilmeyen ceza kendiliğinden kesinleşmiştir.
Cezanın uygulanmasına 14.11.2015 tarihinde başlanmıştır.
7 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ferhat YAVAŞ’a
Oda Disiplin Kurulu’nun 25.11.2014 gün ve 600-703 sayılı kararı ile “6 Ay
Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma” cezası verilmiş, süresinde itiraz
edilmeyen ceza kendiliğinden kesinleşmiştir. Cezanın uygulanmasına daha önce
almış olduğu geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma cezasının bitiş tarihi
esas alınarak, 26.10.2015 tarihinde başlanmış olup, ceza 26.04.2016 tarihinde
son bulacaktır.
8 - Düzeltme: 17.07.2014 tarih ve
29063 sayılı Resmi Gazete’de yer alan ilanımızın 6
numaralı bölümünde Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Muhsin Ersungur’a
verilen 12 Ay Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma cezasının
uygulanmasının 22.06.2016 tarihinde son bulacağı sehven belirtilmiş olup,
meslek mensubuna daha önceden uygulanan tedbir niteliğinde geçici olarak
mesleki faaliyetten alıkoyma işlemi dikkate alınarak, adı geçenin cezası
18.11.2015 tarihinde son bulmuştur.
İlan olunur.
11550/1-1
İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI
Üniversitemiz İktisadi İdari ve
Sosyal Bilimler Fakültesi akademik birimlerinin aşağıda belirtilen Bölümünün
Profesör kadrosuna 2547 sayılı Kanun ile “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma
Yönetmeliği” nde öngörülen koşullara ek olarak,
Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Akademik Yükseltilme ve Atanma
Kriterleri yerine getirmiş olmak kaydı ile aylık ve özlük hakları yönünden 4857
sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak Profesör alınacaktır. İlana konu olan kadrolar tam zamanlıdır.
Aranan Şartlar
1. Kadir Has Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve
Atanma Kriterlerinde Profesör atanabilmek için gereken niteliklere sahip olmak,
2. Doktorasının Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi alanında
olması ve alanında yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermiş olmak.
Profesör adayları, başvuru dilekçelerinde yayınlarından
birini başlıca araştırma eseri olarak gösterirler.
Adayların KHÜ Akademik Yükseltilme ve Atanma
Kriterlerinin Ek-2 tablosundaki sıralamaya uygun olarak hazırlanmış 6 takım
bilimsel dosyaları ile birlikte Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampusü Personel Dairesi 34083-Cibali/İSTANBUL adresine
ilan başvuru süresi içinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Adayların bilimsel dosyalarında bulunacak belgeler:
1. Dilekçe,
2. Özgeçmiş,
3. Üniversitemiz web sayfasında
(http://www.khas.edu.tr/egitim/atanma-yukseltme-kriterleri.html) adresinde yayınlanan Akademik Yükseltilme
ve Atanma Kriterlerinin Ek-2 tablosundaki sıralamaya uygun düzenlenmiş yayın
listesi ve dokümanları ile bu yayınlar dışındaki diğer faaliyetlerin listesi
4. Akademik unvanının gerektirdiği onaylı diploma ve
belgelerin fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belge
asıllar ile birlikte geldiğinde diploma onayları yapılabilecektir.) Yabancı
ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin
onaylanmış olması şarttır.
5. Yabancı dil yeterliliğini gösteren belge
6. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde
başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate
alınmayacaktır.
Başvuru dosyasında eksik belge olması halinde başvuru
değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvuru süresi, ilan tarihinden itibaren 15 gündür.
(Günlük gazete ilan tarihinden en son tarihli olanı dikkate alınacaktır.)
Birimi |
Bölümü |
Akademik Unvan |
Adet |
Özel Koşullar |
İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi |
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi |
Profesör |
1 |
Uzmanlık alanının ve yaptığı yayınların Türk Dış Politikası, Dış
Politika Analizi, Siyasal Coğrafya, Eleştirel Jeopolitik konularında olması. |
Başvuru adresi:
Kadir Has Üniversitesi Cibali
Kadir Has Kampusü
Personel Dairesi
34083-Cibali /İSTANBUL
11510/1-1
Türk
Patent Enstitüsü Başkanlığından:
555 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME GEREĞİ COĞRAFİ İŞARETLERİN
KORUNMASINA İLİŞKİN TESCİL TALEBİ İLANI
Aşağıda; başvuru tarihi, başvuru numarası, başvuru sahibi, çeşidi
ve teknik özellikleri belirtilen coğrafi işaret tescil başvurusu, 4128 sayılı
Kanunla düzenlemeler yapılan 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında
Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ilgililerin “Başvurunun Resmi Gazete’de ilan tarihinden itibaren altı ay içinde ilgili
herkes 3, 5, 7 ve 8 nci maddelerdeki hükümlere
uygunluk açısından tescil talebinin geçersizliğine ilişkin Enstitü nezdinde
itirazlarda bulunur.” hükmüne amir olan Kararnamenin 11'nci maddesinin 1'nci
fıkrasına uygun olarak ilan edilmektedir.
Tescil edilecek coğrafi işaretler yine aynı
Kararname’nin 20'nci maddesi gereğince; başkalarının aynı ürünleri
üretimlerinin teknik özelliklerine uygunluğunun kontrolleri; aşağıda belirtilen
komisyon tarafından hem üretim aşamasında hem de pazarlama aşamasında sürekli
yapılacaktır.
COĞRAFİ İŞARETİN
Başvuru Tarihi : 03.07.2012
Başvuru No : C2012/081
Coğrafi İşaretin Türü : Mahreç İşareti
Başvuru Sahibi : Taşköprü Belediye Başkanlığı
Başvuru Sahibinin Adresi : Harmancık Mah. Muzafferettin Gazi Cad. No: 2 Taşköprü/ KASTAMONU
Ürünün Adı : Kebap
Coğrafi İşaretin Adı : Taşköprü Kuyu Kebabı
Kullanım Biçimi : Markalama
Üretim Alanı : Taşköprü İlçe Sınırları
Üretim Alanında Gerçekleşmesi
Zorunlu Bulunan
Özellikler : Taşköprü Kuyu Kebabı’nın ünü Taşköprü ilçesinden kaynaklanmakta olup,
üretim tekniği ilk defa bu ilçede kullanılmıştır. Kuyuların örme işinde harç
olarak çimento yerine Taşköprü yöresindeki sarı toprak ile hazırlanan harcın
kullanılması gerekmekte olup, kum fraksiyonu yüksek, kil ve silt
fraksiyonları ise düşük olan bu toprağın ısıya dayanımı ve izolasyon
kabiliyeti yüksektir. Taşköprü Kuyu Kebabı, belirtilen özelliklere bağlı kalmak
şartı ile Türkiye sınırları içerisinde üretilebilir.
Ürünün Tarihçesi, Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
Tarihçesi:
Taşköprü Kuyu Kebabı 160-170 yıllık bir tarihe sahip
olup, 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşından sonra Kırım-Bahçesaray’dan
Taşköprü’ye yerleşen göçmenler tarafından ilk kez yapıldığı, kuyu kebabının
tekniğinin Anadolu’ya, askerlik için Taşköprü’ye gelen veya Taşköprü’den giden
kişiler tarafından yayıldığı bilinmektedir. Taşköprü Kuyu Kebabı yöreye ün bağı
ile bağlıdır.
Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
Taşköprü yemek kültürü bakımından da zengin bir mutfağa
sahiptir. Bu zenginliğin başlıca sebebi; ormanları, bitki örtüsündeki
çeşitliliği ve buna bağlı olarak yetiştirilen hayvanların varlığıdır.
Taşköprü’de hayvan varlığının ve kalitesinin yüksek olması İlçe’de
kuyu kebabının ünlenmesini sağlamıştır. Taşköprü Kuyu Kebabının yapımında 6-10
aylık ve ortalama canlı ağırlıkları 25-35 kg civarında olan, yörede kekik otu
vb. aromatik bitkilerle beslenen süt kuzularının
kullanılması, kebabın yapımında kullanılan kuyuların sahip olduğu özel
tasarımın ısının dönerek eşit şekilde ve homojen yayılmasını sağlaması ve
kebabın tamamen tuğlaların ısısı ile pişmesi, kuyunun ağzının yöreye özgü sarı
toprak ile kapatılmasının hava ve ısıyı izole ederek pişme ısısının korunmasını
ve etin kurumamasını sağlaması, kuyuların yakılmasında kullanılan çam kökü
çırasının sahip olduğu reçinenin kebabın lezzetini artırması ayırt edici
özellikleridir. Pişirilme esnasında herhangi bir baharat veya sebze
kullanılmayan Taşköprü Kuyu Kebabı, esasen üretim yöntemi ve kuyunun hazırlanma
şekli ile diğer kebaplardan ayrılmaktadır.
Taşköprü Kuyu Kebabının Yapımı:
1 - Kebabın
pişirildiği kuyu: Taşköprü Kuyu Kebabı yapımında kullanılan kuyular 180 cm
derinliğinde ve 100 cm çapında fıçı (silindir) şeklinde hazırlanmaktadır. Ancak
derinliği 2 metre, çapı ise 1,5 metreden daha az olamaz. Kuyunun fıçı
(silindir) şeklinde olması, ısının dönerek eşit şekilde ve homojen yayılmasını
sağlamakta, aynı zamanda kuzuların duvara yapışmasını da önlemektedir. Kuyu
örülürken orta kısmına bombe verilir ve bakınca yukarı doğru daralıyor şeklinde
görünür. Bu bombe, yanma esnasında ateşin yukarı gitmeyip döne döne yanmasını
sağlar. Kuyunun duvarları daha iyi ısı tutması için iyice kurumuş olan eski
enkaz tuğlaları ile örülmektedir. Kuyunun çevresinde, tuğla ile toprak arasında
2-2,5 metreyi bulan doldu maddesinin doldurulduğu kısım bulunur. Bu dolgu
maddeleri arasında kum, çakıl, saman, tuğla, cam ve şişe kırıkları bulunmakta
olup, bunlar kuyunun tavını korurlar. Örme işinde harç olarak çimento yerine
sarı toprak ile hazırlanan harç kullanılmaktadır. Bu toprağın özelliği, kuyunun
ısı soğurmasını artırması ve daha uzun süre sıcak kalmasını sağlamasıdır. Bu
topraktan yapılan harcın yüksek sıcaklık karşısında kuruyup çatlamaması ve
dağılmaması sebebiyle sıcaklık karşısındaki dayanıklılık artmıştır. Böylece
sarı toprak Taşköprü Kuyu Kebabının kuyu yapılında hem harç malzemesi hem de
yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalarda,
sarı toprağın yörede bulunan topraklardan kolaylıkla ayırt edildiği ve dar bir
alanda yayılım gösterdiği, kum fraksiyonunun yüksek,
kil ve silt fraksiyonlarının ise düşük olmasının
toprağa özelliğini kazandırdığı belirtilmiştir. Kum fraksiyonunun
ağırlıklı olarak ince taneli kum ve orta taneli kumdan oluşmasının harç
malzemesinde, hava ile dolu boşlukların artmasını sağladığı ve sonuçta dışarı
doğru ısı iletiminin azaldığı, böylece kuyunun ısı soğurmasının arttığı ve daha
uzun süre sıcak kaldığı tespit edilmiştir. Sarı toprağın kil fraksiyonu
miktarının düşük olması ise bu toprağın plastik özellik göstermesine ve harcın
yüksek sıcaklık karşısında kuruyup çatlamasının ve dağılmasının önlenmesine
sebebiyet vermektedir. Toprağın orta düzeyde (%5-15) kireç içermesi ise kum ve silt fraksiyonları için çimentolayıcı özellik göstermesine, bu taneciklerin bir
araya gelip sıkıca tutunmalarına, dolayısıyla yüksek sıcaklık karşısında
dağılmamalarına olanak sağlamaktadır. Kuyunun ağzını kapatmak için paslanmaz
çelik levhalardan yapılmış ve üzeri ahşap malzeme ile kaplanmış kapaklar
kullanılmaktadır. Kuyular genelde işletme içerisinde yer almakta ve çıkan duman
ile buhar, baca sistemiyle dışarıya atılmaktadır.
2 - Yakıt ve kuyunun yakılması: Kuyuyu yakmak için has
çıra (kesilmiş çam ağaçlarının kökleri) kullanılmaktadır. Çıra, tutuşması kolay
ve ısı kalorisi yüksek bir yakıttır. Bir kuyu için 75-80 cm uzunluğunda 10 cm
çapında yaklaşık 25 adet çıra kopağı atılarak kuyu
yakılır. Bunun yanma süresi yaklaşık 1,5 saattir. Odunlar tamamen yandıktan
sonra geriye kalan yanmamış bir kaç parça olursa onlarda uzun makaslarla dışarı
alınarak kuyu hazırlanmış olur. Bu aşamaların sonunda kuyu içerisindeki
tuğlalar tamamen ısınmış olur ve kebabın pişmesi de bu tuğlaların ısısıyla
olmaktadır. Yapılan ölçümlere göre kuyunun sıcaklığı yanma esnasında 950-1050
dereceye kadar çıkmaktadır. Ancak kebapların pişmesi esnasındaki kuyu sıcaklığı
350-400 derece civarında ölçülmüştür.
3 - Kuzu Seçimi: Taşköprü Kuyu Kebabının yapımında 6-10
aylık ve ortalama canlı ağırlıkları 25-35 kg civarında olan süt kuzuları
kullanılmaktadır. Bu kuzular yetiştiği bölgelerde kekik otu vb. aromatik bitkilerle beslendiklerinden söz konusu durum
kebaba özel lezzetini vermektedir. Kuzu seçiminin ardından alınan kebaplık
kuzular sabah erken saatlerde (sabah 5-6 gibi) veteriner kontrolünde
yetkilendirilmiş mezbahanelerde kesilmekte ve muayene
sonucu uygun görülen kuzular bekletilmeden soğutuculu dağıtım aracı ile sabah
saat 8 itibariyle kebabın yapılacağı işletmelere götürülmektedir.
4 - Kuzuların Hazırlanması ve Kuyulara Yerleştirilmesi:
Taşköprü Kuyu Kebabı yeni kesilmiş ve ölüm sertliğinden (rigor
motris) çıkmamış kuzu etlerinden yapılmakta olup, önceden kesilmiş ve
dinlendirilmiş etlerden kebap yapılmamaktadır. Bu nedenle aynı günün sabahı
kesilmiş olan karkaslar sabah işletmeye alınarak hazırlığa başlanır. Burada
karkasların iç organları çıkarılır. Bacaklardaki incik kemikleri alınır. Karkas
boyundan başlanmak üzere sırt omurlarından kalça kemiğine kadar yarılır. Fakat
ikiye ayrılmaz. Buradaki amaç kebapların daha iyi pişmesini sağlamaktır. Kebap
tuzsuz olarak pişirilir. Hazırlanmış ve ısıtılmış olan kuyunun tabanına büyük
bir tava yerleştirilir ve içerisinde 2 litre kadar su konulur. Bunun amacı
kuyuda buhar oluşturarak kebapların daha iyi pişmesini sağlamak, ayrıca
kebaptan damlayan yağların ateşe düşerek yanmasını ve oluşacak kokuyu
önlemektir. Daha kuyu ağzına çift sıra olarak yerleştirilmiş olan demir
çubuklara karkaslar, çengeller vasıtasıyla asılarak pişmeye hazır hale
getirilir. Kullanılan kancaların paslanmaz çelik ya da krom-nikel olması
gerekir. Ayrıca kuzular kuyunun merkezine asılmalı ve herhangi bir yerle temas
etmemelidir. Kullanılan tüm malzemelerin ve kebap kuyularının “Türk Gıda
Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği” ile gerekli hijyen koşulları açısından “Türk Gıda Kodeksi Gıda Hijyeni
Yönetmeliğine” uygunluğunun sağlanması gereklidir. Bundan sonra kuyunun ağzı
özel olarak hazırlanan kapak ile kapatılır ve etrafındaki açık yerler sarı
topraktan hazırlanmış olan harç ile hava almayacak şekilde tamamen kapatılır. Yapılan bilimsel çalışmalarda; kuyu sıcaklığının yaklaşık 3 saatlik
zaman diliminde asılan kuzu sayısına göre 900-1050°C’ye kadar çıktığı, kuzu
karkaslarının kuyuya asıldığında 20-26°C olduğu, pişmesi için bekletilen
yaklaşık 3 saatlik zaman diliminde kuzu sayısına göre merkez sıcaklığının
90-111°C’lere kadar çıktığı belirlenmiş olup, et ürünleri için pastörizasyon
sıcaklığına (70 ila 100°C - 30 dakika) tabi tutulmuş olacağından 5596 sayılı
“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu kanuna bağlı
çıkan yönetmelik ve talimatlara göre güvenli gıda olarak kabul edilmektedir. Kebaplar
bu vaziyette 2,5-3 saat kadar piştikten sonra, kuyunun ağzı açılarak buharın
dışarı çıkması sağlanır ve kapak tekrar kapatılarak yarım saat daha kızarması
için beklenir, Sunuma hazır hale getirilen kebaplar servis edilmek üzere
mutfağa alınır.
5 - Kebapların Porsiyonlanması
ve Servis: Bu kebap genel olarak öğlen 11:00 ve 12:30
saatleri arasında tüketime sunulmakta ve bu saatler dışında yapılmamakta ve
satılmamaktadır. Taşköprü Kuyu Kebabı kuyudan çıktığı andaki sıcaklığıyla
servis edilmekte ve ikinci kez kesinlikle ısıtılmamaktadır. Pişmiş olan
kebaplar satırlar vasıtasıyla parçalanır. Kilo ile müşterilerinin isteğine
bağlı olarak kemikli, kemiksiz, yağlı ve az yağlı olmak üzere tabaklara
konularak, yanına garnitür olarak herhangi bir işleme
tabu tutulmamış ve çeşni maddesi katılmamış küçük küpler şeklinde doğranmış
kuru soğan ve maydanoz oluşan söğüşle birlikte servis edilir.
Denetleme:
Taşköprü Kuyu Kebabının üretim metodunda açıklanan
özelliklere uygun olarak üretim yapılıp yapılmadığına dair kontroller Taşköprü
Belediye Başkanlığı koordinatörlüğünde; Kastamonu Valiliği Gıda, Tarım ve
Hayvancılık İl Müdürlüğü, Taşköprü Kaymakamlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe
Müdürlüğü ve Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan konusunda
uzman en az üç kişilik komisyon tarafından, üretim, pazarlama ve satış dahil olmak üzere sürecin tüm evrelerine yönelik yılda 2 kez
ve ihtiyaç duyulduğunda ve şikayet halinde her zaman yapılır.
Taşköprü Belediye Başkanlığı tarafından, Taşköprü
Belediye Mezbahanesinde Taşköprü Kuyu Kebabı
yapımında kullanılan kuzuların veteriner hekim kontrolünde 25-30 kg ağırlığı
aralığına sahip 6-10 aylık kuzu olmaları ve sabah saat 6’da kesime başlanıp, sabah
saat 8’de kesimin tamamlanarak soğutucu araçla kebap esnaflarına dağıtılması
kontrol edilecektir. Taşköprü Kaymakamlığı İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık
Müdürlüğü tarafından hazırlanan denetim raporuna ilişkin Resmi Yetkilendirilmiş
veteriner hekimce Düzenlenen Hayvansal Ürünlere ait kesim raporlarının ve Koyun
ve Keçi Kayıt Sistemi ile örnek İşletme Kayıt Belgesine ilişin yazıların
varlığı denetlenecektir.
Söz konusu denetimler bir ön denetim niteliğinde olup,
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu “Gıda
Kodeksi” başlıklı 23 üncü maddesi çerçevesinde, Taşköprü Kuyu Kebabı’nın denetimini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
gerçekleştirecektir.
11486/1-1
Kültür ve Turizm Bakanlığından:
KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE
KURULU
KARARLARINI GÖRMEK İÇİN