18 Şubat 2011 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27850

YARGI İLÂNLARI

 


Bergama Asliye Ceza Hakimliğinden:

Karşıyaka 6. Asliye Ceza Hakimliğinden:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7 nci Kolordu Komutanlığı Askeri Hakimliğinden: DİYARBAKIR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bergama Asliye Ceza Hakimliğinden:

Esas No   : 2009/55

Karar No : 2008/441

Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma suçundan Mahkememizin yukarıda esas ve karar numarası yazılı 21/4/209 tarihli ilamı ile sanık ARAFAT ÇAKMAK hakkında 6136 Sayılı Kanunun 13/1, 5237 Sayılı TCK.nun 62/1, 52, 53/1 (c) maddesi uyarınca 10 ay hapis 500. TL Adli Para Cezası verildiği ve CMK. 231/5-8 Maddesi uyarınca cezanın 5 YİL SÜRE İLE HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI'na karar verilen Sertif ve Güzel oğlu 1984 doğumlu Erzurum Hınıs Demirci köyü nüfusuna kayıtlı ARAFAT ÇAKMAK tüm aramalara rağmen bulunamamış karar tebliğ edilememiştir.

1 - 7201 Sayılı Tebligat Kanunun 29. Maddesi gereğince hüküm özetinin Resmi Gazete’de ilanen tebliğine,

2 - Hüküm fıkrasının ilan tarihinden itibaren 7 gün sonra tebliğ edilmiş sayılacağına karar verilmiş olup ilan olunur.

1150

—— • ——

Karşıyaka 6. Asliye Ceza Hakimliğinden:

Esas No   : 2010/40

Karar No : 2010/432

Diyarbakır Yenişehir Dönümlü mah/köy nüfusuna kayıtlı, Sadık ve Besra oğlu, 1/6/1970 D.lu sanık ŞEYHMUS BAYUK,

07/09/2009 tarihinde sanığın Bahçelievler Mah. No: 2 D.2 Karşıyaka adresinde kiracıymış gibi kira sözleşmesi düzenleyerek Gediz Elektrik Dağıtım Karşıyaka Merkez İşletme Müdürlüğüne sunduğu böylece üzerine atılı Özel Belgede Sahtecilik suçunu işlediği anlaşılmakla TCY.nın 207/1, 211 Maddeleri gereğince 9 ay hapis cezası ile CEZALANNDIRILMASINA karar verilmiş ve kendisine tebligat yapılamadığından hükmün ilanına karar verilmiştir.

7201 SY.nın 29. Maddesine göre hüküm özetinin gazetede ilan edildiği tarihten 15 gün sonra tebliğ edilmiş olacaktır.

Sanığın kararı tebliğ tarihinden başlayacak 1 haftalık süre içerisinde mahkememize Ya da herhangi bir Asliye Ceza Mahkemesine dilekçe ile başvurarak yada sözlü olarak başvurup temyiz başvurusunun tutanağa geçirerek temyiz etme hakkı bulunduğu, başvurunun masraf gerektirmediği ve Yargıtay’ca değerlendirileceği;

İlanen duyurulur.

1149

▲


Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7 nci Kolordu Komutanlığı Askeri Hakimliğinden:

DİYARBAKIR

Esas No: 2010/404

"Diyarbakır 7 nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Kıdemli Hakimliğinden; E.K.No:2010/404-1194 Tarihi:07.07.2010 Sanık; Murat BALKIŞ, Adem ve Beyhan oğlu1988 D.lu Rize-İkizdere Güldere Nfs.Kyt.lı, T.C. Kimlik No: 58456345268 Şanlıurfa Suruç İlçe J.K.lığı emrinde görevli 1988/2 Tertip J.Er.

6000 Sayılı Kanun uyarınca sanığın eyleminin 477 Sayılı Disiplin Suç ve Cezalar Hakkında Kanunun 61/A maddesi kapsamındaki disiplin suçunu oluşturduğu ve bu suretle sanığı yargılama görev ve yetkisinin Disiplin Mahkemesine ait olduğu anlaşıldığından, CMK, 3,4,5 ve 353 Sayılı Kanunun 176 ncı maddeleri ve 6000 Sayılı Kanunun geçici 1 nci maddesi uyarınca MAHKEMEMİZİN GÖREVSİZLİĞİNE,

Kararın kesinleşmesine müteakip 477 Sayılı Kanunun 50 nci maddesi uyarınca yargılama yapılabilmesi için dosyanın görevli ve yetkili Mahkeme olan 20 NCİ ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI DİSİPLİN MAHKEMESİNE GÖNDERİLMESİNE,

Yukarıda suçu ve kimliği yazılı sanık hakkında mahkememizce verilen karar, tüm aramalara rağmen sanığa tebliğ edilememiş, adresleri de zabıta marifetiyle tespit edilemediğinden, kararın 7201 sayılı Tebligat Kanuna göre Resmi Gazete’de ilanından itibaren 15 gün içerisinde sanığa tebliğ edilmiş sayılacağı ve kararın tebligat tarihinden itibaren 7 gün içerisinde, askeri veya sivil adli makamlara yapılacak yazılı veya sözlü müracaatla Askeri Yargıtay'da temyizinin mümkün olduğu, 7 gün içerisinde temyiz edilmemesi halinde kararın kesinleşeceği hususu ilanen tebliğ olunur.

656

—————

Esas No: 2007/197-837 Müt.

"Diyarbakır 7 nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Kıdemli Hakimliğinden; 2007/197 Esas-2009/837 Müt. Tarihi: 20.10.2009 Sanık; Ümit SARI, Mehmet ve Fezile oğlu 1984 D.lu Ağrı-Tutak-İkigözüm Nfs.Kyt.lı, T.C. Kimlik No:20293286530 Şanlıurfa 20 nci Zh. Tug. Kh. Bl.K.lığı emrinde görevli.

Hükümlü Ahmet SARI'nın suç tarihinden önce hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunan sanık hakkında 5728 sayılı kanun ile değişik CMK.nın 231 nci maddesinin UYGULANMASINA YER OLMADIĞINA, İNFAZ İŞLEMLERİNİN AYNEN DEVAMINA,

353 Sayılı Yasanın 254 ncü maddesi uyarınca 1 hafta içerisinde Askeri Yargıtay’da itirazı mümkün olmak üzere HÜKÜMLÜNÜN YOKLUĞUNDA karar verildi.

Yukarıda suçu ve kimliği yazılı sanık hakkında mahkememizce verilen karar, tüm aramalara rağmen sanığa tebliğ edilememiş, adresleri de zabıta marifetiyle tespit edilemediğinden, kararın 7201 sayılı Tebligat Kanuna göre Resmi Gazete’de ilanından itibaren 15 gün içerisinde sanığa tebliğ edilmiş sayılacağı ve kararın tebligat tarihinden itibaren 7 gün içerisinde, askeri veya sivil adli makamlara yapılacak yazılı veya sözlü müracaatla Askeri Yargıtay'da temyizinin mümkün olduğu, 7 gün içerisinde temyiz edilmemesi halinde kararın kesinleşeceği hususu ilanen tebliğ olunur.

657

 

▲