30 Ekim 2026 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 33415

TEBLİĞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından:

YAPI SAHİPLERİ İLE YAPI DENETİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAK

YAPI DENETİM KURULUŞLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA

BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR

TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI

HAKKINDA TEBLİĞ

 

MADDE 1- 29/12/2018 tarihli ve 30640 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğin 8 inci maddesinin on altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(16) Antalya ili, yapı denetim kuruluşlarının görevlendirilmeleri bakımından Kaş, Demre, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer ve Korkuteli ilçelerinden oluşan 1 inci bölge A kısmı, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Muratpaşa ve Aksu ilçelerinden oluşan 1 inci bölge B kısmı ve Serik, Manavgat, İbradi, Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinden oluşan 2 nci bölge olmak üzere iki bölge olarak değerlendirilir. Kuruluş merkezinin bulunduğu bölge dışındaki bölgede görev almak istemeyen 1 inci bölge merkezli kuruluşlar ile kuruluş merkezinin bulunduğu bölge dışındaki bölgenin kısım veya kısımlarında görev almak istemeyen 2 nci bölge merkezli kuruluşlardan Bakanlığa dilekçe ile başvuran yapı denetim kuruluşlarına yedinci ve sekizinci fıkralardaki durumlar hariç diğer bölge veya diğer bölgedeki kısım veya kısımlardan görevlendirme yapılmaz. Başvurular, Bakanlıkça en geç 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılır.”

“(17) Yapı denetim kuruluşlarının görevlendirilmeleri bakımından;

a) Kocaeli ili, Başiskele, Derince, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Kartepe ilçelerinden oluşan 1 inci bölge ve Çayırova, Darıca, Dilovası, Gebze ve Körfez ilçelerinden oluşan 2 nci bölge olmak üzere iki bölge olarak,

b) Balıkesir ili, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinden oluşan 1 inci bölge, Altıeylül, Karesi, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Kepsut, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk ve İvrindi ilçelerinden oluşan 2 nci bölge ve Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas ve Marmara ilçelerinden oluşan 3 üncü bölge olmak üzere üç bölge olarak,

değerlendirilir. Kuruluş merkezinin bulunduğu bölge dışındaki bölgelerde görev almak istemeyen ve Bakanlığa dilekçe ile başvuran yapı denetim kuruluşlarına yedinci ve sekizinci fıkralardaki durumlar hariç diğer bölge veya bölgelerden görevlendirme yapılmaz. Başvurular, Bakanlıkça en geç 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılır.”

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinden bir ay sonra yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı yürütür.