14 Mayıs 2025 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 32900

YÖNETMELİK

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden:

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

MADDE 1- 7/3/2017 tarihli ve 30000 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Yaz okulunda en fazla 20 AKTS değerinde derslere kayıt yaptırılabilir. Genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan öğrenciler ise toplam 25 AKTS değerinde ders alabilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından alınan derslerin AKTS kredisi toplamı, Üniversitedeki eş değer dersin AKTS kredisi kullanılarak hesaplanır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 1- (1) 2024-2025 öğretim yılından itibaren birinci yıla başlayan ve intibakı birinci yıla yapılan öğrenciler dışındaki diğer öğrenciler, yaz okulunda en fazla on iki yerel kredi değerinde derslere kayıt yaptırabilir. Genel not ortalamaları 3,00 ve üstünde olduğunda toplam on beş yerel kredilik ders alabilirler. Diğer yükseköğretim kurumlarından aldıkları derslerin kredi toplamı, Üniversitedeki eş değer derslerin yerel kredileri kullanılarak hesaplanır.”

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü yürütür.