Tarım ve Orman Bakanlığından:
TÜRK GIDA
KODEKSİ BİTKİ ADI İLE ANILAN YAĞLAR TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO: 2012/29)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2020/8)
MADDE 1 – 12/4/2012 tarihli ve 28262 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği (Tebliğ No: 2012/29)’nin Ek-1’inde yer alan Bitkisel Yağların Gaz Likit Kromatografi ile Tespit Edilen Yağ Asitleri
Kompozisyonu (Toplam yağ asitleri yüzdesi olarak) tablosunun yağ asitlerine
karşılık gelen fındık yağı başlıklı 7 nci sütunu
aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin Ek-3’ünde yer alan Bitkisel Yağların
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri tablosundaki fındık yağına ait iyot değeri
“81-95” olarak, palm
süperoleine ait yoğunluk değeri “0,886-0,900 (40
°C’de)” ve kırılma indisi değeri “1,459-1,460 (40
°C’de)” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 3 – Aynı Tebliğin Ek-4’ünde yer alan Bitkisel Yağların
Sterol Kompozisyonu (Toplam sterol yüzdesi olarak) tablosunun fındık yağı
ve pamuk yağı satırları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“Geçiş
hükümleri
GEÇİCİ
MADDE 3 – (1) Bu maddeyi ihdas
eden Tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri 31/12/2020 tarihine kadar bu Tebliğ hükümlerine uymak
zorundadır.”
MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 –
Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.
Tebliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
|
Tarihi
|
Sayısı
|
12/4/2012
|
28262
|
Tebliğde Değişiklik Yapan Tebliğin Yayımlandığı
Resmî Gazete’nin
|
Tarihi
|
Sayısı
|
26/6/2015
|
29398
|
|