24 Temmuz 2016 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 29780

YÖNETMELİK

Başkent Üniversitesinden:

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜZİK UYGULAMA VE

ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Başkent Üniversitesi Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına,  yönetimine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Başkent Üniversitesi Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve bu organların görev ve yetkilerine ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Konservatuvar: Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarını,

b) Merkez (BÜMAM): Başkent Üniversitesi Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezini,

c) Müdür: Başkent Üniversitesi Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürünü,

ç) Rektör: Başkent Üniversitesi Rektörünü,

d) Senato: Başkent Üniversitesi Senatosunu,

e) Üniversite: Başkent Üniversitesini,

f) Yönetim Kurulu: Başkent Üniversitesi Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulunu,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amaçları ve Faaliyet Alanları

Merkezin amaçları 

MADDE 5 – (1) Merkezin amaçları şunlardır:

a) Müzik ve müzik kültürleri kapsamına giren tüm alanlarda araştırmalar, incelemeler ve uygulamalar yapmak.

b) Bu çalışmaları desteklemek, sunmak ve yayımlamak.

Merkezin faaliyet alanları

MADDE 6 – (1) Merkez aşağıdaki alanlarda faaliyetlerde bulunur:

a) Türkiye ve yabancı ülkelerdeki üniversiteler, ilgili kurumlar ve sanat kurumları ile Üniversite arasında bilimsel, sanatsal ve akademik işbirliğini geliştirmek, bu kurumlarla Üniversite arasındaki hareketliliğin artmasına katkıda bulunmak.

b) Konser, çalıştay, kongre, seminer, sempozyum, bienal, sergi, yaz okulu ve benzeri etkinlikleri ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlemek.

c) Her türden yayın, yayım, konser ve benzeri çalışmaları yapmak, bu çalışmaları yaygınlaştırmak, sunmak ve belgelik oluşturmak.

ç) Üniversite ve başka üniversiteler ve ilgili kurumlar arasında ortak eğitim ve araştırma etkinliklerinin gelişmesini sağlayacak toplantı, proje ve programlar yapmak.

d) Çalışma alanı ile ilgili Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri, yenilikleri yakından takip ederek bilgi ve belge birikimi oluşturmak.

e) Ulusal ve uluslararası çeşitli bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlemek ve sertifika düzeyinde çeşitli eğitsel programların açılmasını sağlamak ve yürütmek.

f) Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve incelemeler yapmak, projeler geliştirmek ve bu alanlardaki kamu ve özel sektör projelerine, proje yönetimi ve danışmanlık hizmeti vermek.

g) Değerleri - nitelikleri ortaya çıkarmak, belgelendirmek.

ğ) Müzik ve müzik kültürümüzün dünyaya tanıtılmasına yönelik çeşitli çalışma ve etkinlikler yapmak.

h) Merkezin amaçlarına uygun müzik uygulama grupları ve toplulukları kurmak.

ı) İlgili mevzuatla verilen merkezin amaçlarına uygun diğer çalışmaları yapmak.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri

Merkezin yönetim organları

MADDE 7 – (1) Merkezin yönetim organları şunlardır:

a) Müdür.

b) Yönetim Kurulu.

Müdür

MADDE 8 – (1) Müdür, Rektör tarafından Üniversite Konservatuvarının öğretim elemanları arasından üç yıl süre ile görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür, Üniversitenin Merkezde görevli öğretim elemanları arasından en az bir en çok üç kişiyi müdür yardımcısı olarak belirler ve bu kişiler üç yıl süre ile Rektör tarafından görevlendirilir. Müdürün görevi başında bulunmaması durumunda kendisine müdür yardımcısı vekâlet eder. Müdürün altı aydan fazla görevinin başında bulunamaması halinde görevi kendiliğinden sona erer. Müdür, Merkezin amaçları doğrultusundaki çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütülmesinden, Merkezin bütün etkinliklerinin gözetim ve denetiminin yapılmasından ve sonuçlarının alınmasından Rektöre karşı birinci derecede sorumludur.

Müdürün görevleri

MADDE 9 – (1) Merkezi temsil eden Müdürün görevleri şunlardır:

a)  Yönetim kuruluna başkanlık etmek.

b)  Merkezin faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesini sağlamak.

c) Merkez çalışmalarının gerektirdiği görevlendirmeleri yapmak.

ç)  Merkezin yönetim açısından düzenli ve etkin işleyişi için gerekli önlemleri almak.

d) Merkezin çalışma programına ilişkin yıllık düzenlemeleri yapmak, çalışma raporlarını oluşturmak ve bunları Yönetim Kurulunun onayına sunmak.

e) Her üç ayda bir Merkezin çalışmaları hakkındaki raporu Yönetim Kurulunun görüşünü alarak Rektöre sunmak.

Yönetim Kurulu

MADDE 10 – (1) Yönetim Kurulu; Müdür, müdür yardımcılarından biri ve Konservatuvarın tam zamanlı öğretim elemanları arasından Rektör tarafından görevlendirilen üç üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur.

(2) Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üye tekrar görevlendirilebilir. Görevinden ayrılan Yönetim Kurulu üyesinin yerine kalan süreyi tamamlamak üzere aynı esaslarla yeni bir üye görevlendirilir.

Yönetim Kurulunun görevleri

MADDE 11 – (1) Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine üç ayda bir üyelerin salt çoğunluğu ile toplanarak aşağıdaki görevleri yürütür:

a)                Merkezin yönetimi ve çalışmaları ile ilgili kararları almak.

b) Merkezin yıllık çalışma programını onaylamak.

c) Müdürün ve Yönetim Kurulu üyelerinin önerilerini görüşmek ve karara bağlamak.

ç) Müdürün hazırlayacağı yıllık çalışma raporunu değerlendirmek ve sonuçlarını rapor halinde Rektöre sunmak.

d) Yurt içi ve yurt dışı kuruluşlarla yapılacak işbirliğinin esaslarını tespit etmek.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Personel ihtiyacı

MADDE 12 – (1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.

Harcama yetkilisi

MADDE 13 – (1) Merkezin harcama yetkilisi Rektördür. Rektör bu yetkisini Müdüre devredebilir.

Yürürlük

MADDE 14 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Başkent Üniversitesi Rektörü yürütür.