Gıda,
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:
TÜRK GIDA
KODEKSİ ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ
(TEBLİĞ NO:
2010/35)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ
NO: 2014/54)
MADDE 1 – 7/8/2010
tarihli ve 27665 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi
Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Tebliğ No: 2010/35)’nin
6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 6 –
(1) Yurt içinde üretilen zeytinyağının klimatolojik ve agronomik
koşullarına göre sterol kompozisyonu ile ultraviyole ışığında özgül soğurma
kriterlerinde oluşabilecek değişiklikler
Zeytinyağı Komisyonu tarafından belirlenir. Özel hükümler ithalatta
uygulanmaz.
(2) Ek-1’in 1.4 maddesinde yer
alan yağ asidi etil esteri değeri 31/12/2015 tarihine kadar en fazla 40
mg/kg, 1/1/2016 tarihinden itibaren en fazla 30 mg/kg olarak uygulanır.”
MADDE 2 – Aynı
Tebliğin ekinde yer alan Ek-1 ekteki şekilde değiştirilmiş ve Tebliğe Ek-3
eklenmiştir.
MADDE 3 – Bu Tebliğ
yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Tebliğ
hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.
Ekleri için tıklayınız.
|