20 Aralık 2013  CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 28857

YÖNETMELİK

Hacettepe Üniversitesinden:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AİLE HİZMETLERİ UYGULAMA VE

ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/8/1998 tarihli ve 23433 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Görevlendirilmesi: Merkez Müdürü, Hacettepe Üniversitesinde görevli öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Süresi biten Müdür yeniden görevlendirilebilir. Merkez Müdürünün kendisine çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Hacettepe Üniversitesinde görevli öğretim elemanları arasından üç yıl için görevlendireceği en fazla iki yardımcısı bulunur. Müdür gerektiğinde yardımcılarını değiştirebilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Kuruluş ve işleyişi: Yönetim Kurulu; Müdürün başkanlığında, Merkez Müdürü ve yardımcısı tarafından belirlenerek önerilen Hacettepe Üniversitesi öğretim üye ve görevlileri arasından, üç yıl için Rektör tarafından görevlendirilen yedi kişiden oluşur. Yönetim Kurulu akademik bir organ olup, Merkezin eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri ve bu faaliyetler ile ilgili esasları kararlaştırır. Yönetim Kurulu yılda en az dört kez ve gerektiğinde Merkez Müdürünün çağrısı üzerine toplanır. Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde konuyla ilgili geçici çalışma grupları kurabilir ve bunların görevlerini düzenler.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.