Tarım ve Köyişleri
Bakanlığından:
TÜRK GIDA KODEKSİ
ÇİĞ SÜT VE ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ İÇME SÜTLERİ
TEBLİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2009/14)
MADDE 1 – 14/2/2000 tarihli ve 23964 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Türk Gıda Kodeksi – Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme Sütü Tebliğinde yer
alan EK-C ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri
Bakanı yürütür.
EK-C
BÖLÜM-1
Mikrobiyolojik kriterler
1)
Çiğ inek sütü tesadüfi örneklemeyle yapılan
kontrollerde aşağıda verilen normları karşılamalıdır:
Toplam
canlı bakteri sayısı 30 °C' de (ml de) < 100 000 adet (a)
Staphyl °C° Ccus aeureus 1 ml de: (m=100, M=500, n= 5, c=2)
Salmonella 25 ml de bulunmamalıdır.
n=5, c=0, m=0, M=0
n= örnekleri kapsayan örnek birim sayısı (adet)
m=
bakteri sayısı için kabul edilebilir eşik değeri, (cfu/ml;gr) eğer tüm örnek birimlerindeki bakteri sayısı (m)
i geçmemişse sonuç yeterli sayılır.
M=
bakteri sayısı için maksimum sınır değer (bir veya daha fazla örnek
biriminde bakteri sayısı "M" veya daha fazla ise sonuç olumsuz
sayılır).
c= örnek grubu içinde izin verilen maksimum sınırın (M)
altında olması istenen örnek birim sayısı (diğer örnek birimlerindeki
bakteri sayısı "m" veya daha az ise örnek olumlu sayılır).
|