Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA
KODEKSİ DİSTİLE ALKOLLÜ İÇKİLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO:
2006/24) MADDE 1 – 16/3/2005 tarihli ve 25757
sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi- Distile Alkollü İçkiler Tebliği’ne
aşağıdaki hükümler EK-3 olarak ilave edilmiştir. " EK –
3 TARIMSAL
ETİL ALKOL HAMMADDELERİ Tarımsal
Etil Alkol Hammaddeleri aşağıda sıralanmıştır. a)
Yenilebilen meyveler, meyve kısımları, b)
Yenilebilen sebzeler, sebze kısımları, c)
Tahıllar, ç)
Değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, inulin, d)
Şeker pancarı, şeker kamışı, e)
Diğer şekerler, şeker şurupları, karamel, bal, f)
Melaslar (rengi giderilmiş veya giderilmemiş), g) Aromalandırılmış veya renklendirilmiş şekerler, şuruplar,
melaslar (şeker içeren meyve suları
hariç) ğ)
Üzüm şırası (fermentasyonu devam eden veya fermentasyonu alkol ilavesiyle durdurulmuş) h)
Taze üzüm şarabı, ı)
Diğer fermente içkiler. " MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri
Bakanı yürütür. |