7 Temmuz 2006 CUMA
|
Resmî
Gazete
|
Sayı : 26221
|
TEBLİĞ
|
Tarım
ve Köyişleri Bakanlığından:
TÜRK GIDA
KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK
YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO:
2006/23)
MADDE 1 – 2/9/2001 tarihli ve 24511 sayılı Resmî Gazete’de
yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’nin "Tahıl
Unları ve Tahıl Bazlı Ürünlerine Ait Mikrobiyolojik Değerler" başlıklı 2
nolu Eki aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“EK-2
TAHIL
UNLARI VE TAHIL BAZLI ÜRÜNLERİNE AİT MİKROBİYOLOJİK DEĞERLER
Tahıl unları
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Aerobik
mezofilik bakteri (kob/g)
|
5
|
3
|
1.0
x 104
|
1.0
x 105
|
E. coli*
|
5
|
2
|
<
3
|
9
|
Bacillus cereus (kob/g)
|
5
|
1
|
1.0
x 102
|
1.0
x 104
|
Clostridium perfringens (kob/g)
|
5
|
1
|
1.0
x 102
|
1.0
x 104
|
Rope
sporu*
|
5
|
3
|
2500
|
4500
|
Küf
(kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 103
|
1.0
x 104
|
*
EMS tablosuna göre ( /g)
Kahvaltılık işlenmiş tahıl ürünleri
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Termofilik
bakteri sporu ( /g)
|
5
|
2
|
1.0
x 102
|
1.0
x 104
|
Koliform
*
|
5
|
2
|
9
|
95
|
E. coli *
|
5
|
0
|
<
3
|
--
|
Bacillus cereus (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0 x 101
|
1.0
x 102
|
Clostridium perfringens (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 101
|
1.0
x 102
|
Küf
(kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 102
|
1.0
x 103
|
*
EMS tablosuna göre ( /g)
Ekmek
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 104
|
1.0
x 105
|
Rope
sporu*
|
5
|
3
|
2500
|
4500
|
Küf
(kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 102
|
1.0
x 103
|
* EMS tablosuna göre ( /g)
Dondurulmuş ve dondurulmamış, pişirmeye hazır,
erişte, pizza, börek mantı gibi
ürünler
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 104
|
1.0
x 105
|
Koliform*
|
5
|
2
|
95
|
210
|
E. coli *
|
5
|
0
|
<3
|
--
|
Staphylococcus aureus (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 101
|
1.0
x 102
|
Clostridium perfringens** (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 101
|
1.0
x 102
|
Rope
sporu*
|
5
|
2
|
2500
|
4500
|
Küf
(kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 102
|
1.0
x 103
|
*
EMS tablosuna göre ( /g)
**Et
ve et ürünleri kullanılanlarda
Sade bisküvi, kraker peksimet ve benzerleri
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 102
|
1.0
x 103
|
Dolgulu, kaplanmış bisküvi ve gofret
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 103
|
1.0
x 104
|
Koliform
|
5
|
2
|
9
|
95
|
E. coli *
|
5
|
0
|
<3
|
--
|
Clostridium perfringens (kob/g)
|
5
|
1
|
0
|
1.0
x 101
|
Küf
(kob/g)
|
5
|
2
|
1.0 x 102
|
1.0
x 103
|
*
EMS tablosuna göre ( /g)
Makarna
|
n
|
c
|
m
|
M
|
Aerobik mezofilik bakteri (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 103
|
1.0
x 104
|
Salmonella spp.*
|
5
|
0
|
25
g’da bulunmayacak
|
Staphylococcus aureus (kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 101
|
1.0
x 102
|
Küf
(kob/g)
|
5
|
2
|
1.0
x 102
|
1.0
x 103
|
|
|
|
|
|
|
*yumurtalı
veya çeşnililerde
MADDE
2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde
yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri
Bakanı yürütür.
|